Tegnap kinyomtattam a generált zakót és kivágtam-összecelluxoztam egy gyors ellenőrzésre még bármi előtt. Sose lesz tökéletes, gondoltam, de legalább nézzük meg, hogy állunk. Nyilván egyből találtam egy váratlan és még annál is váratlanabb méretű hibát – és nem a karöltő formájával! Az azt hiszem nagyjából rendben van!

Viszont az oldalzsebénél a szűkítővel összezárt alsó és felső rész egészen durván nem egyforma hosszú: kb 2,5 cm különbség lett valahogy. Ami furcsább, hogy a Könyvben az illusztrációkon is hosszabbnak mutatja a felső vonalat, és a szerkesztési utasításokban sem találom, hogy hol csúszhattam el ennyire. Lehet itt van egy trükk amiről nem tudok? Ennyit azért nehezen tudnék bedolgozni... Megoldódott!

Szóval egyelőre mindent újraellenőrzök és megpróbálom megérteni a hiba gyökerét, mint lezuhant rakéta után a fehérköpenyesek. Ha kiderül, hol rontottam el, valami csúnya eldobhatós anyagból összevarrom ezt a vázat, aztán meglátjuk mi a következő lépés.

Advertisement

Elvileg egyébként tudnak a Copyguruban egyből SVG-ből nyomtatni, ami jelentősen egyszerűsíti az exportálási folyamatot a jelenlegihez képest. Eddig kimentettem az SVG-t, megnyitottam Inkscape-ben, tettem rá egy 1x1 centis kontrollnégyzetet, elrendeztem, majd kimentettem belőle egy PDF-et. Mennyivel egyszerűbb lesz ha az egészet tudom a böngészőből a Mondvacsinálttal csinálni!