Testreszabás

A párhuzamosok a végtelenben összeérnek, mert nem tudok még egyenesen varrni rendesen

Jacquard madaras-virágos dzseki

Összecsaptam egy ilyet:

És tényleg összecsapott: alig terveztem, ezer sebből vérzik a megvalósítás ha egy kicsit is közelebbről megnézed, de mégis valahogy meglepően jól működik.

Advertisement

Az anyagot a World of Interiors szerkesztőségének tavaszi lomizásán vettem, egy 1m hosszú darabért (és egy darab piros műbőrért) összesen £3-ot fizettem. Ennyit mindenképpen megért ez az eredetileg kárpittextilnek szánt anyag.

Arra gondoltam, hogy esetleg egy ilyen bomberdzseki-szerűséget lehetne kihozni belőle, úgyhogy bementem pár boltba felpróbálni néhányat és megnézni, hogy is van egy ilyen összerakva.

Ezt a sötétkéket aztán le is mértem a próbafülkében. £100 volt, annyira nem érdekelt. Alapvetően úgy tűnik, egy bomberdzseki alapvetően egy ing, aminek a hátán nincsen még külön yoke se (az a nyak alatti darab ami az ingen van és most sehogy se találom a magyar fordítását). Plusz kicsit szögletesebb, legalábbis ahogy mértem, semmi formázás nem volt az oldalán, teljesen egyenes volt. Az ujja pedig egydarabos, pont mint az ingnek. Éppen csak gallérja és mandzsettája nincs, helyette egy kötött anyag van, amihez én scuba-t (szegény ember neoprene-je?) találtam ugyannak a department store-nak a méteráru osztályán.

Advertisement

Úgyhogy a korábbi ing szabásmintát alapul véve csináltam egy teljesen kocka változatot. Sajnos itt kezdett el kiderülni, hogy nincs elég anyagom, úgyhogy dobnom kellett az ingujjat, helyette a (még mindig folyamatban levő) zakó ujjának szabásmintáját használtam fel, és lévén improvizáltam, nem pontosan stimmel a karöltő átmérője se – ezért puffad fel kicsit az ujja (de tulajdonképpen tetszik a hatás, szóval csak annyit kell kijavítanom majd, hogy szimmetrikus legyen).

Advertisement
ez még az ing szabásmintája

Még így se volt elég anyagom ahhoz hogy elég hosszú legyen az ujja, úgyhogy eredetileg az arányosnál hosszabb kötött-gumis-izé pántot akartam a végére, de ez nem mutatott olyan jól, plusz nem is volt annyira kényelmes:

Advertisement

Úgyhogy visszabontottam és lecseréltem egy olyan darabra, ami a kedvenc túrkált katonai dzsekim ujja végén van:

Advertisement

És ez lett a vége: béleletlen, nincs zsebe se (egyelőre legalábbis). Meglátjuk, hogy mennyit fogom hordani, de megérte azt a pár fontot amit ráköltöttem.

Share This Story

Get our newsletter