Genya formátum az svg és messze nem olyan jók a libek hozzá, mint a webnek azon a részén, ahol a napjaim nagyját töltöm.

A probléma: szeretnék egy szakasz mentén kettészelni egy `path`-szal leírt, körbezárt formát. (A szabásminta-átalakítást szeretném modellezni, ami nagyrészt kettészelt alkatrészek egy fix pont körüli forgatását jelenti: Ez a kép egy illusztráció csak, hogy érezzétek a mozdulatot:

)

Az(oka)t a ponto(ka)t, ahol elmetszi a szakasz a formát, még ki tudom nyerni svg-intersections modul segítségével, kis bütyköléssel azt is megoldottam, hogy ez visszaadja azt a PathSegmenteket, amiken van a metszéspont DE innen még nekem kéne valahogy újrafelépítenem a két felet (nehezítés: mi van ha >3 ponton metszi? ajjaj)

Úgyhogy most futottam egy kört a jsclipperrel, ami két path-szal tud halmazműveleteket csinálni, de az eredmény, bár hasonlít arra, aminek lennie kéne, azért nyilvánvalóan hibás, ferdén húzza be a vonalat a bal oldal alján. Ráadásul görbéket egyáltalán nem kezel, szóval bajban lennék vele minimum a nyaknál és a karnál (de kellenének enyhe ívek máshova is...). Igazán mindent elmond erről a libraryról, hogy a Sourceforge-on van hosztolva 2015-ben.

Advertisement

Szóval egyelőre ha változtatnom kell a mintán, marad az Inkscape, ami bár egy abszolút ormótlan program, pláne Macen, ahol XQuartz alatt fut, de legalább megy(?).