Testreszabás

A párhuzamosok a végtelenben összeérnek, mert nem tudok még egyenesen varrni rendesen
A párhuzamosok a végtelenben összeérnek, mert nem tudok még egyenesen varrni rendesen
Illustration for article titled A gomblyuk

A két ünnep közötti általános tűzszünet volt a tökéletes alkalom, hogy megtanuljak végre gomblyukat varrni: ha már játszom ezt a szabósdit, akkor ez eléggé egy alap skill, pláne hogy amit a varrógépem gomblyuk néven csinál valami elképesztően csúnya.

Advertisement

A fenti képen látszik az első hat próbálkozásom: az elsőt be se fejeztem, annyira elrontottam, az ötödiknél jöttem rá, hogy kihagytam egy lépést menet közben, a hatodik végére éreztem, hogy már nem áll annyira csálén a kezemben a tű. Még pár tucat ilyen és szép is lesz az eredmény.

Bő hónapja találtam rá erre a videóra, amiből végre megértettem, hogy is kell ezt csinálni:

Advertisement

Elképzelésem sincs, hogy mi annak a merev cérnának a magyar neve, ezért a dolgot szinte komikusan túlbonyolítva a videó alatt linkelt egyik angol rövidárubolt webshopjában vásároltam be: így most már többezer gombra elegendő gimpem van. Vettem mellé méhviaszt meg selyemcérnát is, hogy pontosan tudjam utánozni a videót (olyan lyukasztó még tök jól jönne, egyelőre simán kisollóval vágom ki).

Egyébként tök élvezem a folyamatot, az orromat váratlanul megcsapó mézes-pirítós illattal amikor vasalom a viaszos cérnát, illetve amikor sikerül egy szép sor öltést csinálnom.

Share This Story

Get our newsletter